Teambuilding

Review Vasco Druijff

‘Wij hadden een fijne afdeling die verdeeld is over meerdere vestigingen. Hier zijn het afgelopen jaar 2 belangrijke nieuwe teamleden bij gekomen. Het doel was om nog dichter bij elkaar te komen zodat we elkaar begrijpen, kunnen versterken en wellicht het belangrijkste samen successen kunnen vieren.

Het was een intensieve en energieke teambuilding, het team heeft nu 2 maanden na de tweedaagse nog steeds een enorme extra boost qua energie en teamspirit. We hebben onze doelstellingen voor de afdeling vastgelegd tijdens de tweedaagse en afspraken gemaakt hoe we deze energie vasthouden en borgen.

Wat ik erg prettig vond aan de samenwerking is dat we het echt samen deden. We hebben een doel gesteld en daar tijdens de tweedaagse naar toe gewerkt. Het was mooi om te zien dat je de juiste momenten pakte om zo nu en dan in te grijpen en iedereen in zijn kracht te laten/krijgen.

Ben je op zoek naar (s) energie binnen je team dan is Günter een echte aanrader. Wat ik erg knap vind is dat je alle mensen van de afdeling wist te bereiken, en dat waren enorm wisselende persoonlijkheden.’

Vasco Druijff

Hoofd Prijsvorming, Van Wijnen Midden

Review Marco Budding

‘Sinds vorig jaar was ons marketing team gegroeid (verdubbeling van aantal medewerkers) en daarbij een compleet nieuw team. Ik heb Gunter gevraagd om te helpen aan een teambuildingssessie (2 dagen) waarbij we als doel stelde om als hecht(er) team te gaan opereren in de organisatie.  Voor de teambuildingsessie functioneerde iedere individuele medewerker voornamelijk op zijn eigen werkveld en was niet (volledig) op de hoogte van de werkzaamheden van de collega’s. Omdat het team volledig nieuw is, was er ook behoefte aan een diepere kennismaking met elkaar.

De training van Gunter heeft ons met een traan en lach meer inzicht in de (persoonlijke) situatie gegeven van de afzonderlijke collega’s, hierdoor is begrip voor elkaar ontstaan. Verder zijn we als team naar elkaar gegroeid en is er een vertrouwensband ontstaan. Als team hebben wij ook uitgesproken welke zaken wij nodig hebben (van elkaar) om goed te kunnen functioneren en hierover zijn ook concrete afspraken gemaakt.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en de teamspirit is dagelijks te voelen. Collega’s helpen elkaar (ook buiten hun eigen werkveld) en denken proactief mee aan verander/verbeter punten en tijdens onze recente ‘refresh’ bijeenkomst met Gunter hebben wij de messen nog even scherper gemaakt om als team gezamenlijk nog succesvoller te functioneren.’

Marco Budding

Marketing Manager, EuroParcs

Review Ivan Baartmans

‘De teambuilding tweedaagse geeft inzicht in de naakte waarheid hoe teamleden er in zitten (mooie spiegel). Inzicht in de spiegel van de PL hoe hij op dat moment er in staat -> Dit geeft inzicht op de behoefte van de medewerkers en daarmee hoe je daar binnen je authentieke manier invulling aan kan geven

Inzicht in de teamleden en achtergrond om op deze manier te focussen op de kleine dingen die individueel niks voorstellen, maar als geheel bepalen of iemand zijn werk ‘wel leuk vind’ of ‘fantastisch’

De problemen die mede door de tweedaagse zichtbaar worden en verbeterd zijn:

  • Mismatch met huidige leiderschapsstijl en behoefte van het team
  • DNA inzicht van medewerkers van elkaar en vooral hoe je hier mee om kunt gaan
  • Inzicht in het feit dat inhoudelijk er weinig te doen is, maar vooral op de manier waarop

Concrete resultaten die voor mij en het team zijn voortgebracht:

  • Kleine dingen zoals een informele manier van communicatie met bijnamen en zelf op de mail
  • Herkennen van gedrag en benoemen aan de hand van de posters in de bouwkeet
  • Urgent en belangrijk diagram wordt dagelijks gebruikt met verdeling taken in daily

De tweedaagse is onderscheidend door:

  • Toegankelijkheid van Günter! Je maakt het super laagdrempelig
  • Energie die je over weet te brengen
  • Visualisatie is fantastisch met flip over omdat men het werkelijk ziet (dit maakt dat het blijft hangen bij medewerkers)’
Ivan Baartmans

Projectmanager, Van Wijnen

Review Mark Hiemstra

Ons MT was niet in balans, het onderlinge vertrouwen was onvoldoende aanwezig, het MT moest weer een Team worden. 

Tijdens onze tweedaagse zijn wij elkaar beter gaan begrijpen. Er ontstond een dialoog tussen mensen die elkaar eerder vermeden. De sessie hebben beweging in de zaak gebracht. Doordat het dialoog terug was in het team konden we verder gaan bouwen aan verbetering. 

De methode is vrij generiek, maar de mens is dat niet. Jouw manier van delen, schakelen en sturen makt dit tot een veilige omgeving waarin leren voorop staat.

Mark Hiemstra

Ondernemer en oud Directeur / CEO, dotXS

Persoonlijk leiderschap en teamsynergie

Review Marco Temperilli

‘We doen al weer bijna 20 jaar zaken met elkaar, alsof de tijd vliegt. Gelukkig zijn we ook allebei meegegaan met de tijd, personele vraagstukken vragen immers om andere coaching dan 20 jaar geleden. En laten we eerlijk wezen we werken ook heel anders nu vergeleken met 20 jaar geleden! 

Bij XA verkopen we eigenlijk zelf efficiënt werken aan onze klanten. Samen met het Merk Xerox en met onze deels eigen softwareproducten leveren we oplossingen waarmee onze klanten efficiënter en dus prettiger werken.

Bij XA geloven we in de ontwikkeling en het blijven ontwikkelen van onze medewerkers. We zeggen wel eens; we zijn gewoon een opleidingsinstituut voor zakenmensen. Maar hebben we leren werken, hoe werk je efficiënt en wat kan je beter wel en wat kan je beter niet doen?

Samen met de door ons opgebouwde kennis en de know how van Günter Tieben, zorgen we ervoor dat ons team slagvaardig is. Zowel ons commerciële team als onze binnendienst. En deze samenwerking bevalt ons uitstekend. De focus, het inzoomen op de mens, het doorvragen en het vanuit een natuurlijk gevoel onze medewerkers in de juiste richting krijgen.

En dat betekent ook balans, zowel op het werk als daarbuiten. Persoonlijke ontwikkeling speelt immers ook buiten de werkkring een hele belangrijke rol in iemands leven.

Als je met Günter praat over de coaching en persoonlijke ontwikkeling dan ontstaat er al snel een vertrouwen en juist dat vertrouwen is zo belangrijk als je persoonlijke ontwikkeling, zonder flauwekul verhalen, wilt versnellen van je team.

XA en Günter Tieben is op dat vlak de juiste combinatie.’

Marco Temperilli

Algemeen Directeur, XA Document Solutions B.V.

Review Frans Landstra

‘We hebben met Günter een traject doorlopen om een volgende stap in de ontwikkeling van ons kantoor en onze mensen te kunnen maken. We hadden behoefte aan een meer gezamenlijke visie op de toekomst, houvast aan gedeelde kernwaarden en een teamspirit die gericht is op persoonlijke ontwikkeling en groei.

Met Günter als katalysator zijn we een intensief maar zeer vruchtbaar traject ingegaan. Günter schuwt niet om je de spiegel voor te houden en door te vragen als hij het gevoel heeft dat niet alles is gezegd. Belangrijk was dat hij in staat was te schakelen in aanpak als de situatie daarnaar vroeg in plaats van krampachtig vast te houden aan het programma.

Aan het eind van het traject hadden we een concreet resultaat in handen en een spoorboekje voor de toekomst. Zowel onze medewerkers als ikzelf als ondernemer/werkgever hebben ontzettend veel geleerd over elkaar en onszelf.

Günter, dank voor je tomeloze inzet, al je kennis en kunde en het bereikte resultaat!’

Frans Landstra

Directeur, Hanze advocaat

Review Erwin Gloudemans

‘Wat ik meegenomen heb uit het FLOW programma (onze company versie van de Günter! training Persoonlijk leiderschap & Teamsynergie) is mijn stijl van persoonlijk leiderschap, hoe ik dat kan ontwikkelen en wat mijn kracht daar in is. Voor een groot deel ook wat mijn life position is en hoe ik dat kan gebruiken en ontwikkelen. 

Ik heb me echt kunnen verbeteren tijdens het programma in het luisteren naar anderen, empatisch luisteren en ook echt begrijpen wat iemand zegt, goed me zelf inleven en dan ook begrijpen wat iemand motiveert en drijft, en daar zelf een actieve rol in kunnen nemen in die samenwerking. 

De reden dat ik dit programma aan heel veel mensen zou adviseren is als je weet wie je bent en waar je staat in het leven, kan je pas de eerste stap maken in echte persoonlijke groei. En dat heeft mij dit programma echt opgebracht.’

Erwin Gloudemans

Businessleader, KZA

Review Mark Hiemstra

‘Ik was ernstig op zoek naar mijn volgende stap en via een zakelijke relatie van me, kwam ik daarvoor in contact met Günter. Zowel zakelijk als privé kreeg ik alles wel voor elkaar, maar ik miste een outlook naar de volgende stap. Het kon allemaal veel beter zei het stemmetje in mijn hoofd. Via een bevriende relatie heb ik de eerste kop koffie gedronken met Günter en mij vrij snel aangemeld voor de training Persoonlijk leiderschap en Teamsynergie.

Tijdens de eerste sessie gaf Günter aan dat het een life-changer zou kunnen zijn. Een beetje sceptisch daarover ben ik met de fantastische groep mensen met mijzelf aan de slag gegaan. Wat een fantastische reis is dat geworden. Wij hebben geleerd eerlijk naar onszelf te kijken en de tools gekregen om hier dan ook kaas van te maken.
Samen met de groep heb ik mijn mission statement of DNA opgesteld, wie ben ik? En wat vind ik belangrijk. Ik ben aan de slag gegaan met de balans tussen leuk en minder leuk. Ik ben echt kunnen gaan zien wat ik nodig heb om de beste versie van mijzelf te worden. Uiteraard niet zonder slag of stoot ben ik nu echt een ander mens. Ik weet wat ik wil, heb commitment aan mijzelf en de mensen om mij heen en ben in-control.

De relatie met Günter is in de afgelopen jaren steviger geworden. Ik heb diverse sessies met hem mogen doen, heb mijzelf ontwikkeld en zie dat deze reis steeds meer reisgenoten oplevert. Samen met Günter en vier andere aanpakkers hebben we zelfs een uitstap naar Malta gemaakt, en samen gezocht naar verdieping, zo dicht bij mijn kern ben ik nog nooit gekomen. Het klinkt soms wat zweverig, maar het is dat vooral niet.

Wat is er dan allemaal anders in de praktijk? Zakelijk ben ik samen met mijn zakenpartner gaan aanpakken. Na enkele tegenvallende veranderingen binnen dotXS hebben wij nu echt doorgepakt, we komen nu van goed en gaan naar geweldig. Wij zijn heel bewust onderdeel geworden van de Solimas Groep, vooralsnog de beste stap vooruit die we konden bedenken. Ik ben enorm gegroeid als ondernemer maar zeker ook als manager. Ik bied veel meer richting, structuur en veiligheid voor mijn mensen.

Privé waren er ook een aantal uitdagingen waar ik nu grip op heb. Ik weet nu veel beter wat ik van relaties verwacht, ben daar duidelijker in en neem waar nodig ook beslissingen. Een betere balans tussen de verschillende rollen die ik heb. Door aandacht te hebben voor deze rollen kan ik ze ook beter vervullen.

Ik ben een activiteit gaan zoeken buiten mijn werk en bestaande sociale kring. Die heb ik gevonden in zingen, op de gok ben ik bij een groot popkoor aangehaakt. Door de grootte kon ik rustig anoniem eens wat proberen. Vanaf het eerste moment sloeg de bliksem in en heb ik een passie gevonden. Inmiddels ben ik dat koor ontgroeid, mag meedoen met projectkoren op niveau en trek regelmatig de stoute schoen aan door solo te zingen. Ik voel dan de muziek door mijn lichaam stromen, in harmonie met andere leden of de band, een betere kick kan ik niet bedenken. Het brengt voor mij de balans die ik nodig heb in het leven.

Uitgeleerd ben je nooit maar dit was voor mij de echte life-changer, dank je wel Günter!

 

Daarom koos ik ook voor dit programma voor onze medewerkers. Ons doel was medewerkers pro-actief en verantwoordelijk te laten zijn.

Medewerkers werden bewuster van zichzelf, hun verantwoordelijkheden en mogelijkheden. Daardoor zijn zij veel bewuster in het leven en in hun werk komen te staan.

De medewerkers die dit programma gedaan hebben werden veel meer zelfstandig dan volgend. Een enkele medewerker kwam er na de sessies ook achter dat hij/zij helemaal niet op de juiste plaats zat. De een is naar een andere functie gevloeid, en de ander heeft een betrekking elders gezocht. En dat is ook goed, medewerkers moeten in hun kracht zitten om het beste uit zichzelf te halen.

De methode is vrij generiek, maar de mens is dat niet. Jouw manier van delen, schakelen en sturen maakt dit tot een veilige omgeving waarin leren voorop staat.’

Mark Hiemstra

Ondernemer en oud Directeur / CEO, dotXS

Review Adriaan de Putter

Voor alle deelnemers aan jouw coaching en training programma’s gold dat een onzekerheid over persoonlijkheid of functioneren bestond.  Door te investeren in henzelf was de hoop en de verwachting dat deze onzekerheid kon worden verminderd en het zelfbewustzijn kon worden verhoogd. Ik denk dat voor alle deelnemers geldt dat het zelfbewustzijn is vergroot, en daardoor het besef hoe je anders in het leven kan staan. 

In de aanloop naar onze eerste samenwerking heb ik een tweetal gesprekken gevoerd op zoek naar een mediator in een conflict. Direct na deze gesprekken koos ik voor jou omdat je open, betrokken en eerlijk was. Ik herinner me nog dat je toen al zei dat een deel van het probleem ook bij mij kon liggen. Je aanpak in dit conflict gaf mij aanleiding kennis te gaan maken met jouw training, met het bekende resultaat als gevolg. 

Iemand die mijn leven zo kan veranderen heeft mijn volledige vertrouwen.  
Ik zal daardoor niet snel naar andere dienstverleners meer verwijzen tenzij mijn gevoel zegt dat je absoluut niet zou matchen, of dat mijn belang daarmee geschaad kan worden. 

Wat jou kenmerkt is jouw persoonlijke aanpak, open houding en je vermogen om je in te leven en echt te investeren in de onderlinge relatie. Het bijzondere is dat we geen vrienden zijn of worden, maar op het moment dat we contact hebben wel die intensiteit kunnen beleven. Daardoor ontstaat ruimte om je volledig te geven. Dat gevoel heb ik maar bij heel weinig mensen. Soms voel ik me haast bezwaard dat ik (weer) beslag op je tijd leg om even te sparren, terwijl jij die zelden/nooit in rekening brengt. Dat je die investering doet onderscheidt je van (naar mijn gevoel) de hele advies- en coaching wereld.

Adriaan de Putter

Financieel directeur, Van Gerrevink Recycling

Review Judith Volman

Ik had de behoefte aan wat meer sturing in het leiding geven. En vragen zoals waar sta ik nu en wat kan ik doen om me op een nadere manier te profileren als leidinggevende? 

Ik bleef heel erg hangen elke keer, en dan ging ik hulp vragen en kreeg dan ook wel handvatten om mee te werken, deed ik dat een poosje en verviel dan uiteindelijk toch weer in mijn eigen ik. 

Ik merk nu gewoon dat mijn gevoel veranderd is. Ik was daar zelf best verbaasd over moet ik zeggen, omdat dat dat nooit eerder mijn ervaring is geweest na mijn hulpvraag. Dat heb ik in dit geval wel. Ik maak me nu niet meer druk als ik iets moet zeggen wat misschien niet zo leuk is voor een ander. Ik zeg het gewoon. 

Wat het belangrijkste is in mijn werk, wat ik dan ook terug krijg van mijn collega’s, is dat ik zelfverzekerder ben geworden, dat ik ook zo over kom. Dat ik me niet meer zo verschuil achter een ander, dat ik denk die lost het wel voor me op, maar dat ik het zelf oplos, wat heel positief wordt ervaren door anderen.

Judith Volman

Manager business control BeNeLux, EuroParcs Group

Review Mark Bottelier

‘Wij willen onze professionals niet alleen vakinhoudelijk maar ook als persoon helpen zich te ontwikkelen zodat zij hun impact kunnen vergroten bij onze klanten. Enerzijds natuurlijk door middel van hun vakkennis, anderzijds geven onze klanten aan dat het onderscheidend vermogen van KZA’ers zit in hun manier van aanpakken en communiceren, zaken benoemen. Het FLOW incompany programma van Günter draagt bij aan deze persoonlijke ontwikkeling.

Het programma faciliteert versnelde persoonlijke groei. Dat draagt bij aan de waardering die onze klanten voor onze professionals hebben. Hierdoor benutten wij kansen door het creëren van een competitief voordeel dat natuurlijk uit meer facetten dan enkel het programma voortkomt. Ook onze “selectie aan de poort” van professionals die op dit vlak potentie hebben en open staan voor dergelijke ontplooiing dragen daaraan bij. Het programma geeft daar m.i. opvolging aan.

Wij zien dat de attitude en het karakter van KZA’ers onderscheidend is. Het programma draagt daaraan bij. Meer zelfbewustzijn over wat je kunt en nog te leren hebt zou ik expliciet willen benoemen.

Günter! en KZA hebben de gelijke visie op de wijze waarop mensen zich kunnen ontwikkelen en de ervaring die we daarin samen hebben opgebouwd in de afgelopen jaren.

Het succes van de samenwerking is mede door concrete resultaten, prettige, persoonlijke samenwerking, betrokken zijn bij KZA en “gelijke golflengte”.’

Mark Bottelier

Directeur, TSS / KZA

Review Nicole de Leeuw

‘Ik hoorde van Günter over de Training Persoonlijk leiderschap en Teamsynergie. Toen maakte ik zelf net een transitie door van mijn huidige werk naar mijn nieuwe werk, en ik was heel erg aan het zoeken. En voor deze training bedacht ik me toen dat ik veel kon leren over mezelf, en een soort bevestiging van ga ik de goeie kant op. Ben ik echt bezig met waar mijn passie ligt, ben ik mijn talenten aan het inzetten om mijn ambities waar te maken.

En ja daar leer je dan zoveel van, als je zelf dan die realisatie ziet van hier ben ik nu mee bezig. Het is een stukje bewustwording en écht een leermoment. En als je dat gaat zien en dat gaat samenvallen, dan ben je je dus echt aan het verbeteren.

Dat zou ik aanbevelen aan de mensen die denken van oh dat op zoek gaan naar mezelf is zo soul searching .. dan zou ik zeggen dit is lekker doelgericht, to the point, praktisch en direct toepasbaar.’

Nicole de Leeuw

Eigenaar, Stease Training & Coaching

Review Jeroen de Wolff

‘Ik heb me aangemeld voor de Training Persoonlijk leiderschap en Teamsynergie omdat ik op mijn werk al meerdere keren tegen bepaalde situaties ben aangelopen, en het gevoel had ik zou daar wat mee moeten doen.

Dat zit hem dan in je grenzen bewaken, in op de juiste momenten ook nee leren zeggen, maar vooral ook voor jezelf opkomen.

Ik heb de training als enorm leerzaam ervaren. Veel inzichten, ook erg confronterend op momenten, maar ik zou eigenlijk willen zeggen dat ik het iedereen gun om zo met jezelf aan de slag te gaan. De bewustwording dat het allemaal begint met dat jezelf een keuze hebt en dat je zelf verantwoordelijk bent voor de dingen die je doet. En dat je daar ook echt in de praktijk profijt van hebt.

Ik merk in mijn eigen praktijk dat ik veel bewuster bezig ben met de dingen die ik doe en met de keuzes die ik maak. Dat ik mezelf daarbij ook de vraag stel of ik dat wel wil op die manier. Ik probeer weer echt op zoek te gaan naar mezelf en ook datgene te doen wat mij echt energie geeft.’

Jeroen de Wolff

Projectmanager, I & A Instituut Fysieke Veiligheid

Review Robin Leinarts

‘Wat voor mij als manager de toevoegde waarde is om onze consultants het trainingstraject incompany te laten volgen bevat een aantal aspecten:

–          Persoonlijke aandacht voor het individu. De consultant voelt zich hiermee gehoord, gezien en gewaardeerd, als wij investeren in de persoonlijke ontwikkeling van het individu

–          De jongere collega is vaak ambitieus en zoekende tegelijkertijd. Het trainingstraject geeft op een juiste manier aandacht aan de ambitie en de onrust die de consultant kan hebben, en maakt dat er stappen gezet worden in deze zoektocht

–          Ik geloof in de kracht die het de consultants kan geven, om zelf de regie te nemen om bepaalde dingen en veranderingen in gang te zetten, die zorgen voor meer werkplezier en meer impact, meer in lijn met wie de persoon daadwerkelijk is

–          De verbinding die de consultants met elkaar maken vergroot het gevoel van samen, wat juist voor onze unit waar consultants als externen werkzaam zijn voor een opdrachtgever extra waardevol is.’

Robin Leinarts

Managing consultant voor ziekenhuizen, PinkRoccade Healthcare

Review Bastiaan Janssen

‘Ik had behoefte aan focus op persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling van ons managementteam en alle professionals in ons bedrijf.

Door de training en coaching door jou kwamen mensen op een punt van “zelfinzicht” aan en trokken daar zelf conclusies uit, in plaats van dat wij dat voor hen moesten doen. Een aantal zijn beter in hun kracht gekomen en hierdoor ook beter gaan presteren, een aantal zijn ook elders gaan werken en dat is ook win-win gebleken. Daarnaast kregen de medewerkers meer het wij/ons gevoel in plaats van het wij/zij gevoel met betrekking tot interne samenwerking.

Ik ben via Hoevert Vos (CEO van DroomParken) bij jou terecht gekomen en op basis van concrete resultaten met jou blijven werken.

Jij bent authentiek en toegankelijk voor de meeste mensen en er worden ook resultaten geleverd.’

Bastiaan Janssen

CEO, Vijfhart Groep

Persoonlijk coaching traject

Review Herman Sanderse

‘Medio 2021 ben ik mijn huidige rol als algemeen directeur gestart. Naast dat ik bezig was met allerlei inhoudelijke kwesties, merkte ik dat ik veel bezig was met mijn eigen behoeften en die van onze medewerkers. Het ontwikkelen van de juiste cultuur en de juiste teamsynergie waren belangrijke vraagstukken. Via de aandeelhouder ben ik in contact gekomen met Günter. Hij heeft persoonlijk leiderschap hoog in het vaandel staan. Vanaf het eerste begin was er een goede click met Günter. Voor mij als financial met een overwegend ´harde´ achtergrond, was het uitdagend om ook de ‘softe’ elementen te ontwikkelen. Uiteindelijk gaat werkgeluk hand in had samen met het vinden van jouw kwaliteiten en talenten. Wat zijn je sterke kanten en wat zijn je valkuilen? 

Het coachingstraject met Günter heeft mij antwoord gegeven op deze vragen. Tevens heeft het traject gezorgd voor een ander perspectief. Wat heb je aan harde kwaliteiten als er geen werkgeluk is of de team synergie ontbreekt?’

Herman Sanderse

Algemeen directeur, Vijfhart IT Opleidingen

Review Sjerp Bouma

‘Ik heb zowel de training Persoonlijk Leiderschap en Teamsynergie, als daarna ook het 1-op-1 coaching programma gedaan.

Ik merk dat ik gewoon meer structuur in mijn dag heb gekregen. Ik merk ook, en dat krijg ik ook terug van mijn personeel, dat ik in gesprekken die ik met hen heb gewoon veranderd ben. Dat ik op een andere manier naar mensen ben gaan kijken, meer samen ben gaan doen. De combinatie werk en privé daar heb ik gewoon meer gemak van gaan gekregen om daar de goeie dingen te doen.  Bewust tijd te nemen voor mijn gezin, bewust tijd te nemen voor mijn partner, en dat soort zaken.’

Sjerp Bouma

Directeur, Outlook Groenprojecten

Review Vera Peters

‘In 2018 kwam ik in de ziektewet met een burn-out. Bepaalde persoonlijke situaties kwamen als donderslag bij heldere hemel boven tafel, en ook op werk verliep het niet soepel.  Met de gedachten aan bloedarmoede, Pfeifer of ijzer tekort ging ik naar de huisarts. Enkele afspraken later en ik kreeg de mededeling; een burn-out. Waar ik eerst compleet verrast was begon ik me langzaam te realiseren dat ik al een poos niet meer de fitte en enthousiaste versie van mezelf was. Ik voelde me somber, emotioneel en verdwaald. Daarom was het tijd om nu voor mezelf te kiezen. Het was tijd om hulp te vragen, en dat heb ik gedaan.

Dankzij mijn vriend ben ik in contact gekomen met Günter. Tijdens ons kennismakingsgesprek voelde het direct veilig. Günter gaf mij het vertrouwen dat hij dankzij zijn eigen ervaringen mij wilde en kon helpen. Deze hulp nam ik dan ook graag aan.

Tijdens het 1-op-1 coaching traject kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en hervond ik mijn kracht. Zo leerde ik mezelf weer echt kennen, en vond ik mijn DNA statement. Met mijn nieuw gevonden energie heb ik de keuze durven maken om een nieuwe baan te zoeken. En weet ik beter naar wat voor een baan ik opzoek ben. Daarbij sta ik sterker in mijn relaties. Zowel werkrelaties, vriendschappelijke relaties als de relatie met mijn vriend. Ik durf veel beter mijn mening te geven, en ben ook enthousiast om mijn ideeën te delen. In totaal, ik ben trots op wie ik nu ben!

Het coaching programma laat je stilstaan bij de vraag, wie ben ik? Los van wat er van je verwacht word, of wie je wilt zijn. Die directe vraag en de vervolg vragen die Günter mij gesteld heeft hebben mij enorm geholpen. Het kan soms zo makkelijk zijn, al heb je soms hulp nodig om het te bereiken.

Ik ben Günter erg dankbaar voor zijn hulp en luisterend oor. Dankzij zijn coaching heb ik mij na de burn-out veel sneller kunnen herpakken, en zoek ik weer actief naar dingen waar ik energie van krijg.

Bedankt!’

Vera Peters

Interim Manager, Hospitality Group

Review Merle Schoorlemmer

‘Tijdens het persoonlijk coaching traject heb ik vooral meer inzicht in mijzelf gekregen.

Wie ben ik, wat vind ik belangrijk en wat wil ik nou echt? Ik heb geleerd dat ik meer los mag laten.

Ik wilde graag altijd de controle houden, dat uitte zich in het zelf oppakken van veel werkzaamheden. Hierdoor vond ik het lastig om overzicht over het geheel te behouden.   

”Je gaat het pas zien als je het door hebt,” is voor mij een erg toepasselijke uitspraak. Ik heb namelijk tijdens het traject andere inzichten gekregen. Mijn mindset is veranderd, waardoor ik nu op een andere manier naar situaties en mensen kijk. Ook ben ik bewuster bezig met de dingen die ik doe en de keuzes die ik maak. 

Al met al is dit een waardevol traject voor mij geweest. Günter heeft een hele persoonlijke aanpak en hecht veel waarde aan de onderlinge relatie. Mede hierdoor heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen.’

Merle Schoorlemmer

Front Office Manager, Europarcs / DroomParken